verkoop@mfk.nl

+31180599022

This post is also available in: Nederlands

Wat zijn haakse overbrengingen?

Haakse overbrengingen zijn haakse tandwielen die een koppel van 90 graden overbrengen. Dit soort tandwielen is handig om ruimte te besparen en is moeilijker te monteren dan het traditionele type. Kleine tandwielen zijn moeilijk te monteren en vereisen een nauwkeurige afstelling voor een soepele omwenteling. Bovendien is de montage voor haakse tandwielen complexer en kan het meer tijd kosten dan conventionele tandwielen. Zodra de haakse tandwiel begint te draaien, zullen er stuwkrachtbelastingen verschijnen. Dit is de reden waarom onze ervaren en gedreven professionals de juiste lagers moeten selecteren.

Deskundig advies

Eigen productie

Verschillende soorten tandwielen

Haakse overbrengingen gebruiken een aandrijfas op 90 graden. Bovendien staat de uitgaande as op 90 graden. De twee assen kunnen elkaar snijden in een parallelle of een vlak, wat resulteert in een asverschuiving. Er worden verschillende soorten tandwielen gebruikt voor haakse overbrengingen, waaronder schuine, worm- en spiraalvormige tandwielen. Het rendement van deze tandwielkasten hangt af van de typen ingaande assen en hun verhoudingen.

Stel uw vraag

Op zoek naar haakse overbrengingen

Als u op zoek bent naar een haakse tandwielkast, dan bent u bij Machinefabriek Krimpen aan het juiste adres. Wij zijn dé specialist op het gebied van machineonderdelen, aandrijfcomponenten en tandwielen. Ons machinepark is zeer geavanceerd en ook flexibel ingesteld. Hierdoor kunnen wij vrijwel te allen tijde inspelen op uw wensen.

Onze meerwaarde tonen wij graag

Met ons moderne machinepark maken we de onderdelen net zo goed als nieuw of zelfs beter dan nieuw.

Grote overbrengingsverhouding met een haakse tandwielkast

Het voordeel van een haakse tandwielkast is dat een zeer grote overbrengingsverhouding kan worden gerealiseerd. Dit product is dan ook geschikt voor vele uiteenlopende installaties. Wij zorgen ervoor dat de tandwielen in deze tandwielkast voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, waardoor deze gegarandeerd een hoge bedrijfszekerheid heeft. Behalve ons geavanceerde machinepark maken wij ook gebruik van de beste materialen.

Hoge kwaliteit en zorgvuldige afwerking

Door gebruik te maken van de beste materialen kunnen wij de hoge kwaliteit garanderen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de afwerking zorgvuldig en gedetailleerd gedaan wordt. Dit draagt namelijk deels bij aan de hoge bedrijfszekerheid van de haakse overbrengingen. Heeft u nog vragen en wilt u graag meer informatie over de technische mogelijkheden, productieplanning of wilt u een offerte aanvragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via +31 180 599022.

Breed machinepark

Met ons brede machinepark zijn wij in staat voor het snel fabriceren van enkel stuks of een kleine serie zodat stilstand tot een minimum beperkt blijft. De meeste hoogwaardige staalsoorten voor
aandrijfcomponenten hebben wij op voorraad.

Het aanleveren van tekeningen is niet noodzakelijk.

Wij kunnen van een bestaand (defect) onderdeel een 3D tekening maken en hiervan produceren.

Machinefabriek Krimpen beschikt over een CNC tandwielmeetmachine waarmee wij de gegevens van de vertanding kunnen achterhalen zodat u zeker weet dat u de juiste vertanding krijgt.